Na západnom slovensku platí výstraha pred dažďom

28.08.2013 Bratislava


Bratislava (TASR) - Výstrahu prvého stupňa pred zrážkami vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre viaceré okresy na západnom Slovensku. Ojedinele sa tu očakáva úhrn zrážok na úrovni 30 až 50 milimetrov.

"Predstavuje to potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danom ročnom období a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu," uvádza SHMÚ na svojej internetovej stránke.

Výstraha platí do dnešného poludnia a týka sa okresov Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Topoľčany, Trnava, Hlohovec, Nitra, Šaľa, Galanta, Senec, Pezinok, Bratislava a Dunajská Streda.

Po výdatnom daždi v Bratislave mali prácu hasiči, voda zaplavila cesty


Desiatky hasičov dnes boli v pohotovosti z dôvodu zaplavenia niektorých úsekov ciest v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK). Na inkriminovaných miestach odčerpávali vodu.

Od 3.30 h odčerpávali vodu z ciest v Bratislave - Prístavný most, Levanduľová, Kazanská, Gagarinova, Dudvážska a Domkárska ulica. V Senci odčerpávali vodu zo zatopených objektov, zasahovali aj v Ivanke pri Dunaji a Zálesí. Dovedna bolo v akcii 37 hasičov a 11 kusov techniky.

TASR informoval Michal Medňanský z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ neskôr doplnila, že hasiči v BSK v priebehu utorka (27. 8.) do dnešného rána v súvislosti s búrkovou činnosťou zasahovali spolu 22-krát. Momentálne zasahujú v Tomášove na Záhradníckej ulici a v Bratislave na Kazanskej ulici, kde odčerpávajú vodu zo zatopených pivníc. Sú aj v Ivanke pri Dunaji na Bernolákovskej ulici, kde odčerpávajú vodu z domu, a v Senci v okolí Jánošíkovej ulice odčerpávajú prebytočnú vodu.
 

Vyberte región